Onze Moestuin: "Het aardse Paradijs" 


"Hof van Eden"

🍀

Info ► https://historiek.net/waar-lag-de-hof-van-eden/43585/


Laatste update: 30 juli 2021


In de broeikas groeit alles naar wens.

Het groeit zo hard dat ik reeds regelmatig moet terugsnoeien, anders kun je niet meer op het gangpad lopen.

De druif, de courget, de komkommer en de pompoen groeien goed.

Het is een mooi gezicht al dat groen, die vele bloemknoppen en vruchten die aan het groeien zijn.

De eerste komkommers hebben we al geplukt.Deze bank is in principe makkelijk te maken toch?


- Onze Moestuin op 8 juli 2021 -


Een kijkje in onze Moestuin...


Met enige regelmaat zal ik op deze pagina korte updates geven over onze vorderingen in de Moestuin.

We hebben hier in het Groene Hart van Nederland te maken met kleigrond die enorm gaat klonten en snel hard wordt. Wanneer het geregend heeft wordt de grond zo mul als grof korrelig zand. Mijn doel is met zo weinig mogelijk geldmiddelen en met gebruikte materialen een mooie en bruikbare Moestuin te maken.

Kortom een Paradijs op Aarde creëren 🙏

Door de updates te lezen krijg je een aardige indruk hoe dit tot stand is gekomen.

Heeft iemand een slakkenprobleem?

Infolink ► https://www.milieucentraal.nl/huis-en-tuin/ongediertebestrijding/slakken

Een stukje voorgeschiedenis...

Hoe onze Moestuin begon in 2021, één dag voor de lente...

Op zaterdagmorgen 20 maart 2021 kregen we het verheugende nieuws dat we een stukje grond kunnen gebruiken als moestuin. Oh, ik maakte echt een grote vreugdesprong in mijn hoofd, zo blij was ik om dat te horen: YES!

Middels dit 'moestuinboek' wil ik een blik geven in onze moestuin en ons project (want dat is het ook) dat we stapsgewijs gaan voorbereiden op het verbouwen van kruiden, groentes, vruchten, fruitboompjes en wat tevens een fijne plaats dient te worden om in alle rust te kunnen gaan vertoeven.

Tevens wil ik voor onszelf een ruilhandel op gaan zetten, zodat we kunnen gaan ruilen met datgene wat wij in overvloed gaan krijgen qua oogst en wat we op dat moment nodig hebben of goed kunnen gebruiken. Op deze wijze gaan we starten met een ruilhandel en onze eigen zelfvoorzienendheid van ons bestaan op Aarde.

Onze Schepper gaf ons alles wat we nodig hebben op onze Aarde. Velen zijn het echter vergeten... Kijk eens wat er nu van ons geworden is? Dagelijks ervaren we veel pijn en ellende van wat we momenteel om ons heen zien gebeuren. Op alle mogelijke manieren wordt ons de mond gesnoerd en onze Vrijheden ingeperkt.

Door het schrijven van dit boek en het tegelijkertjd publiceren daarvan op het internet wil ik graag een bijdrage leveren tot een stuk Bewustzijnsverhoging over ons Aardse leven en ons Aardse bestaan. Dit draagt weer postief bij tot ons Collectieve Bewustzijn!

Weet en besef dat wij ZELF de Creators zijn van ons Aardse leven en ons Aardse bestaan!

Deze Moestuin is voor mij en ons tevens een voorbereidend project (try-out) naar een zelfvoorzienend leven met elkaar in een buurtgemeenschap of wooncommune. Een ieder doet datgene waar hij goed in is (gebruik maken van eigen talenten) of zijn of haar energie aan wil geven (noodzakelijkheid).

Uiteindelijk is het een kwestie van DOEN en je erop te blijven FOCUSSEN. Op deze manier werkt onze Gedachtekracht en manifesteren zich vanzelf onze dromen en de wensen die we hebben. Zo werkt het echt, ik (Dienie Kars) ben inmiddels ervaringsdeskundige!


Hieronder ziet U onze Moestuin in wording...Ons zelfvoorzienend project


Daar ik vaak verkondig om zelfvoorzienend te worden en terug te gaan naar onze basis van ons bestaan (de Natuur), ga ik zelf hiermee het goede voorbeeld geven. Ook qua zelfredzaamheid. Dus geen woorden, maar daden en SAMEN, met elkaar, met vereende krachten kunnen we veel bewerkstelligen!

Het is een kwestie van DOEN verkondig ik vaak, maar dat is nu dus ook een werkelijkheid voor mij geworden. Heb de afgelopen jaren veel voorbereidend werk gedaan, voor het geval de GESARA fondsen gaan vrijkomen. Maar ik ga daar niet meer op zitten wachten heb ik een tijdje geleden besloten. Heb al lang genoeg gewacht!

Eind vorig jaar heb ik besloten weer een eigen netwerk op te zetten om mijn eigen waarheidsvinding te kunnen opschrijven en te kunnen verspreiden. Ook heb ik de verkoop van T-shirts met een boodschap opgestart. Doordat er nu inkomsten binnenkomen en ik nu mijn ei kwijt kan zit ik ook weer beter in mijn vel.

Mijn focus voor mijzelf leg ik nu op een wereld zonder stroom, internet en boeken, dus echt helemaal terug naar onze basis. Zolang het mogelijk is haal ik mijn kennis van het internet en eventuele boeken en brochures. Sinds vorig jaar was ik al begonnen met het verzamelen van allerlei zaadjes van groentes en vruchten. Ondertussen heb ik besloten dit uit te gaan breiden met zaden van alles wat eetbaar is.

Mijn volgende projecten zijn Vrije energie creëren en het reinigen van regenwater tot drinkwater.


Updates Moestuin


Update 29 juni 2021

Onze Moestuin krijgt steeds meer vorm (inclusief het relaxgedeelte) en is nu bijna helemaal af.

Ik zit er nog over na te denken om houtsnippers te bestellen en deze her en der op de kale grond aan te brengen waar veel wordt gelopen. Wanneer het regent kun je namelijk niet meer fatsoenlijk lopen vanwege de enorme moddervorming onder je schoeisel. Dus dat is nog even een dingetje.

Heb nog een paar wensen op mijn verlanglijstje staan. Zoals een bijzettafeltje, opbergschapjes en een paar houten randen voor twee groentebedjes. We hebben nog wat hout over, dus is het goedkoop om te maken. We will see wat we nog wel en niet gaat doen.

De groentes en kruiden groeien bijzonder goed, we hebben al diverse groentjes van het land gegeten.

Ik ben en voel me een erg tevreden en gezegend mens met de Moestuin, zoals die tot heden vorm en gestalte is gegeven.


Update 25-06-2021

Zeelandse plukspinazie

Van een bekende kreeg ik een paar maanden geleden 3 opgepotte plantjes wat Zeelandse plukspinazie heet. Deze spinazie kan ik binnenkort gaan oogsten. Het groeit bijzonder snel in de broeikas.

Meer info ► https://www.moestuintips.nl/groenten/bladgroenten/nz_spinazie/nz_spinazie.php

Ben helemaal blij met de Moestuin!

😀 🥰 💖 🍀

Interesante info wanneer je groene vingers hebt:

https://www.tuindingen.nl/blog/grondbewerking/inkarnaatklaver-bijen-en-vlinderplant


Update 21-06-2021

Heb galia meloenen pitten gezaaid en er is redelijk wat opgekomen.

Ik ga ze niet allemaal zelf opkweken en poten.

Heb nu dus wat om weg te geven of om te ruilen (zie foto onder).

Heb er al een paar gegadigden voor.

Update 24-05-2021

Straks ga ik plantjes ompoten in de broeikas, zin in 💖
En ga weer wat stenen versjouwen. Gisteren kreeg ik de boodschap van iemand dat ik zijn stenen gratis mocht overnemen. Kan ik een straatje leggen in de broeikas en heb weer wat therapie voor mijn rug.
Zo rommelen we een beetje de dag door 😀👍

Bijkomstigheid: Als ik van de Moestuin kom, zoals vanavond moet ik mijn lichaam (mijn rug) wel een aantal uren rust geven, voordat ik weer redelijk zitten kan. Doe soms te veel wat mijn lichaam aan kan momenteel. Is niet erg, maar wel voelbaar dus. Bijkomstigheid: Als ik van de Moestuin kom, zoals vanavond moet ik mijn lichaam (mijn rug) wel een aantal uren rust geven, voordat ik weer redelijk zitten kan. Doe soms te veel wat mijn lichaam aan kan momenteel. Is niet erg, maar wel voelbaar dus.

Maar ben fijn bezig geweest. Zaaisels van een paar weken oud in potjes overgeplaatst, zodat ze stevig kunnen worden en goed kunnen gaan wortelen om daarna plaats te krijgen in de broeikas of op de koude grond.
Heb ook een kruiwagen paardenmest gehaald, voor de ondergrond in de broeikas. Wil nog meerdere kruiwagens mest ophalen, doe ik de volgende dag weer. Heb ook stenen gelegd, zodat ik makkelijk de broeikas in en uit kan rijden.

Ben helemaal blij met de Moestuin 😀🥰💖🍀


Update 21-05-2021


Nou, ben vandaag aardig aan het bikkelen geweest in de Moestuin. Heb een bramenstruik met doornen eruit gestoken met een spade. Er voor in de plaats komen er frambozenstruiken te staan. Kon nadien amper meer lopen, alles deed me zeer... Wel goede therapie en krachttraining voor mijn rug en spieren... Komt goed!


Update 15-05-2021

De broeikas is nu zo goed als klaar. Het plastic zit er nu om en de afwerking aan de binnenkant en buitenkant is nu ook afgemaakt. Het hout is nu bijna op van de schuur die we hebben afgebroken. Het was een aardige klus al met al. Gisteren heb ik het pad glad gemaakt in de kas, er lag een bergje van grond in. Dat heb ik geëgaliseerd door met een spade de grond weg te scheppen. Het was een inspannend karweitje voor mijn rug. Heb het daarom in twee etappes gedaan. Vandaag heb ik raapstelen en uien gezaaid in een bedje, ben benieuwd wat er op gaat komen.


Update 13-05-2021

Gisteren en vandaag eraan gewerkt om het plastic over het geraamte van de broeikas te spannen. Het is aardig gelukt voor de eerste keer. De afwerking binnen is ook al aardig opgeschoten.


Update 08-05-2021

Heb gisteren de helft van de pootaardappelen erin gedaan en eergisteren de andere helft. Eergisteren is ook de watergoot bevestigd aan de schuur en heeft de regenton een plekje gekregen. Heb alle grondbedjes weer doorgehakt en doorgeharkt, zodat de grond fijn wordt om straks te kunnen zaaien en jonge groenteplantjes erin te kunnen planten.

Het krijgt steeds meer vorm, ben heel blij en tevreden met de huidige vorderingen in de Moestuin.


Update 03-05-2021

Heb gisteren een aantal foto's gemaakt van hoe het er nu uitziet. De deuren hangen nu in de schuur. Het geraamte van de kas is inmiddels geverfd en heb aardbeienplantjes en mint in de koude grond geplant. Ook heb ik zaadjes in kleine bakjes gezaaid van verschillende groentes. Die staan nu in een klein broeikastje te ontkiemen.

(Broeikastje gekocht voor 12,50 euro bij Kranerbroek in Dongen, best een leuk ding!). Verder hebben we een regenton, jonge groenteplantjes en kruiden gescoord om straks te planten wanneer de kas af is en in de koude grond, (wanneer het weer het toelaat). Ook nog een dakgoot besteld, die komt waarschijnlijk einde van deze week.


Upate 29-04-2021

We hebben vandaag tunnelplastic gekocht 7 x 8 meter à 2 euro per meter en nog wat heerlijke kruiden en verschillende lekkere groentes als jonge plantjes. Het gaat helemaal goed komen.


Update 28-04-2021

Het geraamte van de kas is in de grijze grondverf gezet.


Update 27-04-2021

De eerste jonge groenteplantjes en kruiden zijn gepoot:

Peterselie, Selderij, Sla, Boemkool en Spitskool.


Update 26-04-2021

We hebben besloten de schuur aan de broeikas vast te maken door de schuine panelen (rechts). De broeikas dient dan een stukje naar links te worden opgeschoven. Nu nog speciale tunnelplastic kopen voor de kas.


Update 23-04-2021

De panelen van de schuur staan er nu ook. Het was een zware klus om dat voor elkaar te krijgen, maar het is ons gelukt. Het begint nu reeds enige vorm te krijgen. De volgende dagen/weken staan in het teken van de afwerking van de schuur en de kas.


Update 21-04-2021

Het geraamte van de kas staat er en vanavond (21-04-2021) hebben we de plaats uitgemeten waar de schuur van circa 5 x 2 meter breed komt te staan. Binnenkort zal ik weer een paar foto's plaatsen.


Update 19-04-2021

De moestuin is nu netjes gefreesd, heb een paar looppaadjes gemaakt, zodat je makkelijk kunt schoffelen en de moestuin bij kunt houden. De onderstaande foto's geeft een indruk van de rest van de activiteiten, bezigheden en vorderingen van de Moestuin.

Her en der begint het gras en het on-kruid weer wortel te krijgen, dus de komende dagen alles goed doorwerken met de hak. Voor mij is dit een mooie en fijne afwisseling van mijn andere dagelijkse bezigheden.

Info over frezen en goede info over Moestuinen vind je op de onderstaande website.


De overdracht van de Moestuin...

We hebben gelukkig nog wat tuingereedschap van de oude gebruiker over kunnen nemen, zoals een spade en een riek, zodat we de sleuven van de oude kas gelijk dicht konden maken. Verder nog 2 gieters, handharkjes, pootschepje, een oude kist, opbindmateriaal, een paar scharen, netten, wat bamboestokken, plastic pijpleidingen en overig materiaal.

Positieve Gedachtes...

Door het zien van mooie plaatjes kun je positieve gedachtes krijgen, dus vandaar dat ik af en toe wat mooie plaatjes hier tussendoor neerzet, zolang ik deze zelf nog niet kan maken of kan produceren.

Eerste werkzaamheden in onze Moestuin...

De sleuven hebben we als eerste dichtgemaakt waar de kas heeft gestaan van de vorige gebruiker. Dat was zwaar werk, omdat we hier zware kleigrond hebben en deze half was uitgedroogd. Grote kluiten grond dus, die we in de sleuven terug hebben gedaan. Dat klusje was in een paar dagen tijd geklaard (eind maart 2021).

Echter was dat ook een beproeving voor mijn rug om te kijken hoe mijn rug zich verhoud na deze in te spannen met meer gewicht en kracht op mijn wervels In 2018 brak ik mijn rug, vandaar dat ik dit even aanhaal. Ik ben altijd heel sterk geweest, dus moet ik mijzelf nu niet gaan overschatten. Om mijzelf te sparen moet ik nu alles met mate en beleid doen.

Mijn rugwervels en ribben hebben namelijk een enorme optater gekregen na mijn te hoge sprong van de trap in 2018, waarbij een gedeelte van mijn wervelkolom naar buiten toe boog en mijn eerste lendewervel daarbij doormidden brak. Heb toen bijna 4 weken in het ziekenhuis gelegen en mijn lichaam daarna weer opnieuw moeten leren gebruiken. In het begin kon ik mijzelf niet eens aankleden, wassen of afdrogen...

Eind 2019 heb ik de 4 schroeven en de 2 spijlen eruit laten halen. Toen kreeg ik een terugslag qua beweging en pijn, maar ben nu weer een stuk verder als dat punt. Door straks bezig te zijn in de Moestuin verwacht ik een beter gebruik van mijn spieren in mijn rug, plus dat ik ook weer sterker wordt op alle fronten (geestelijk, lichamelijk en maatschappelijk).

Zo zag de Moestuin eruit bij de overname...

De beelden hieronder zijn van de moestuin, zoals die eruit zag vanaf het moment dat wij de Moestuin konden gaan gebruiken per 20-03-2021. Er had een kas op gestaan die ze hadden afgebroken en verkocht. Vandaar dat er sleuven in de grond zijn gegraven en nog open liggen.

Overzicht en indeling Moestuin

De afbeelding hieronder is de indeling van de moestuin, zoals ik die nu in gedachte heb. Ik heb zelf de regie in handen hoe ik de indeling wil hebben, dus dat is erg fijn. Dan kan ik me helemaal uit gaan leven en mijn eigen creatieve vermogens weer aanspreken en inzetten. Hoera!

Is ook wel nodig naast mijn drukke leven van Waarheidsvinder en Blogger. Ik kan daarbij wel een beetje afwisseling van gedachtes en bezigheden gebruiken. Ook voor mijn rug is de Moestuin tegelijkertijd een goede lichaamstherapie qua beweging en werkzaamheden, (mijn rug brak ik in 2018).

Vertoeven in de natuur is bovendien voor elk mens en dier goed (Vitamine D en Lichttherapie) en zouden veel mensen en dieren wat vaker moeten doen. Dan zijn er heel wat mensen minder depressief en vele familieruzies minder, daar ben ik heilig van overtuigd.

Door het vertoeven in de natuur verhoogd mijn Bovis-waarde en mijn frequentiehoogte (trilling, gemoedstoestand) waarin ik mij bevind. Hoe hoger des te beter. Ga maar eens googelen naar de Bovis-waarde en de Schumann Resonantie en ga maar eens lezen. Doe je voordeel met de info die ik je hierbij tegelijkertijd aanreik.

Het zal je leven positief veranderen. Ik zal je vast een eindje op weg helpen, dan ben je gelijk op de site waar je de meeste info zult aantreffen. Je kunt zelfs een cursus volgen in hoe je de Schumann Resonantie kunt toepassen in je eigen leven. Neem eens een kijkje bij Anton Teuben op z'n website ► www.antonteuben.nl

De Zon

De Zon beweegt zich van links naar rechts, vandaar dat de kas bovenaan op de zuidezijde staat afgebeeld. Op deze manier krijgt de kas de meeste zon en heeft het gewas straks het meeste profijt van het zonlicht.

Plattegrond Moestuin


De Schuur die we hebben afgebroken...


We hebben in Wijdewormer (provincie Noord-Holland) een schuur (circa 3,50 x 5,80 meter groot) met z'n tweeën afgebroken op donderdag 1 april 2021. Daarvoor hadden we een auto, brandstof en een grote kar nodig (dat hadden we!). De materialen van de schuur (hout en dergelijke) mochten we dan gratis meenemen na het afbreken.

Zo gezegd, zo gedaan!

Er stond in Wijdewormer op die poldervlakte veel wind en het was behoorlijk koud en guur weer (noorderwind). Het kostte ons erg veel wilskracht en doorzettingsvermogen om deze schuur in een dag tijd af te breken. Maar het is ons gelukt. Hoera!

Het was wel een beproeving voor mijn rug, hoe die zich ging houden, maar ook dat heb ik redelijk goed doorstaan. Wellicht omdat ik elk dag trouw mijn rugoefeningen doe. De dag erna was ik wel vreselijk ziek en deed alles me zeer, maar dat heb ik graag op de koop toegenomen. Het is goed zo!

Ik heb nu gelukkig de tijd aan mijzelf...

Wat een Geluk - I love my Life ❤️

Dit was de schuur...

Onze nieuwe schuur en kas in wording...

Hier ligt het overtollige hout wat overblijft van de schuur die we gaan herbouwen. Wat hier netjes gesorteerd ligt kan eventueel nog hergebruikt worden voor iets anders, bijvoorbeeld het geraamte van de kas.

De dakbedekkking die op de foto's te zien is gaan we hergebruiken als dakbedekking voor onze schuur, die circa 2 x 5 meter groot gaat worden. Er komen in totaal 3 deuren in en 1 raam (zie werktekening verderop).

Het hergebruiken van materialen vind ik overigens een fijne bezigheid, een goed initiatief en uitgangspunt.

Onze schuur in wording...De schuur is ondertussen op maat gemaakt (15-04-2021).

Staat nog in delen te wachten tot deze kan worden verplaatst en opgebouwd.

Binnenkort zal ik hier een paar foto's neerzetten van onze vorderingen.

Update 17-04-2021: De deuren staan er al... Nu de rest nog...

Onze kas in wording...

Het geraamte van de kas is inmiddels ook bijna klaar (16-04-2021).

Deze gaan we volgens planning op 17 april 2021 neerzetten en het geraamte verder afmaken.

Binnenkort zal ik hier een paar foto's neerzetten van onze vorderingen.

Opbouw kas

Het geraamte staat nu opgebouwd (17-04-2021)
Het geraamte staat nu opgebouwd (17-04-2021)

Websites over Moestuinen


Update 15 april 2021

De moestuin is ondertussen al een keer gefreesd.

Ik zal binnenkort van de moestuin een foto van maken.

Afgelopen dagen stuitte ik op de onderstaande websites.

Die ga ik de komende dagen eens goed bestuderen.

https://makkelijkemoestuin.nl/

https://jewelofencanto.com/5-step-raised-garden-bed/


Groepen op Facebook over Moestuinen


Ook heb ik besloten van een paar groepen over moestuinen op Facebook lid te worden en een paar moestuin forums op te zoeken om extra kennis op te doen. Dit om eventueel zaden, kruiden, groentes, fruitstruiken en fruitbomen te kunnen ruilen of te verkrijgen.


https://www.facebook.com/groups/1001590466591319 (Biologisch moestuin: kopen, verkopen of ruilen)

https://www.facebook.com/groups/EenvoudigeMoestuin (Moestuin met 21.000 leden)

https://www.facebook.com/groups/344674536812606 (Weggeefhoek)

https://www.facebook.com/groups/439595583074512 (Moestuin met 35.000 leden)

https://www.facebook.com/groups/1905145596410088 (Moestuin voor beginners)

https://www.facebook.com/groups/moestuintips (Moestuintips en zadenruil)

Genoeg over te vinden zoals je ziet.

Forums op internet over Moestuinen


Nog niet gezocht tot nu toe.


Een medetuinder heeft 5 knotwilgen bij ons gepoot
Een medetuinder heeft 5 knotwilgen bij ons gepoot

Heb je niet veel ruimte?


Ruilen en Ruilhandel


Uit ervaring weet ik reeds dat mensen die een moestuin hebben bereid zijn vaak iets gratis weg te geven of willen ruilen, (omdat ik reeds eerder een moestuin heb gehad). Dus daar kunnen we dan handig gebruik van maken.

Uiteraard probeer ik dan zelf in de toekomst ook iets te gaan ruilen of gratis weg te geven. Op deze manier houden we de cycles van het ruilen en het gratis weggeven (voor elkaar zorgen) in stand.

Je kunt op velerlei manieren ruilen met elkaar. Ik ben daar een groot voorstander van. Dit geluid verspreid ik ook al enige jaren. Je kunt ruilen met tijd, energie, eten, levensmiddelen, levensbenodigdheden, je eigen crea bea artikelen etc. etc.


Wat ik wil gaan telen?


Dat is een hele goede vraag...

Daar heb ik nog niet echt goed over nagedacht. Waarom niet? Dat gaat meestal vanzelf namelijk. Echter ga ik toch wel een overzichtje maken hieronder van de mogelijkheden en onze gezamenlijke wensen, om toch ergens naar toe te werken en mij alvast ergens op te gaan focussen. Want ik weet dat dit zich dan ook gaat manifesteren.

Wij zijn immers zelf de Creators van ons leven en ons bestaan op Aarde!

Daar we nog niet weten naar welke tijd we exact op gaan, houd ik bij mijn planning er wel rekening mee dat ik zo'n beetje datgene wil gaan telen wat we zelf lekker vinden en regelmatig eten.

Bij ons op de gezamenlijke moestuin is tevens de mogelijkheid onderling te ruilen wat een ander in overvloed heeft. Heb afgesproken dat wij gaan plukken in ruil voor datgene wat we kunnen gebruiken of kunnen verkrijgen. Natuurlijk kunnen we zelf ook onze eigen geteelde producten ruilen.

Tevens vind ik het ook leuk om hier alvast over te brainstormen wat ik ga telen. Het geeft mij tevens ook een goed en blij gevoel. Plus dat het ook tijd is om hier alvast over na te gaan denken, daar de tijd van zaaien binnenkort gaat aanbreken.

Door je ergens op te gaan focussen gaat zich alles vanzelf manifesteren. Dan komt alles op je pad. Ja, dat wordt bestuurd door je eigen Gedachtekracht en je contact met de Bron, van Al wat Is.


Deze groentes ga ik ook kweken...


Kruiden


Pepermuntblad, Peterselie, Selderij, Tijm, Rozemarijn en ?

Hier ga ik nog verder over brainstormen...

Groentes


Uit ervaring weet ik inmiddels dat het niet makkelijk is om alle groentes op te kweken. Vandaar dat ik een keuze maak uit groentes die het vaak wel goed willen doen qua groei, tot het moment dat het geoogst kan worden.

Aardappelen, Aardbeien, Augurken, Andijvie, Bloemkool, Boontjes, Courgette, Komkommer, Mais, Paprika, Pepertjes, Prei, Peultjes, Raapstelen, Radijsjes, Rode bieten, Sla, Snijbiet, Spinazi, Spitskool, Tomaten, Uien, Wortelen en ?

Hier ga ik nog verder over brainstormen...

Fruitstruiken


Qua ruimte moet ik nog even kijken wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van de rode en zwarte bes.

Braam, Framboos, Rode Bes, Zwarte Bes en ?

Hier ga ik nog verder over brainstormen...

Fruitbomen


De fruitbomen mogen niet te groot en te breed worden, dus zijn er beperkte mogelijkheden hierin.

Appel, Peer en ?

Hier ga ik nog verder over brainstormen...

Bloemen


Aan de voorzijde van de Moestuin wil ik wat bloemen gaan zaaien of poten heb ik besloten.

Dit zijn dan: Afrikaantjes, Goudsbloemen, leeuwenbekjes en ?

Hier ga ik nog verder over brainstormen...


Bye for Now, Dienie ❤️


NB: Dit boek wat ik nu aan het schrijven ben is nog de ruwe versie, een soort van kladblok, wat ik nog steeds vorm aan het geven ben. Soms zal ik zinnen of woorden aanpassen of alinea's verwijderen of aanpassen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: Don't shoot the Messenger!

CONTACT  FACEBOOK VIDEO YOUTUBEMIJN DONEERACTIE MIJN WEBSHOPMIJN BLOG"Ik ben een boodschapper van Boven"


Waardeert U de inhoud van mijn blogs of artikelen?
Of heeft U een opmerking of vraag over een artikel of blog?

Stuur dan een e-mail naar: info@dieniekars.nl
 
Wilt U dit platform of mijn Missie graag financieel ondersteunen? Dat kan door een bedrag over te schrijven naar mijn bankrek.nr. DE53 4035 1060 0073 8838 03 t.n.v. D. Kars met als omschrijving: DONATIE.
 
Tip: Wees zelf de eye-opener voor Uw familie, vrienden, bekenden en omgeving door het dragen van een T-shirt met een boodschap.
Klik hier voor de webshop. Ook het delen van mijn blogs en/of artikelen is een mooie en goede vorm van supporting.

Mijn Telegram kanaal heet "HET GROTE ONTWAKEN" ► https://t.me/GesaraNederland
 
Alle info op dit platform mag vrij gedeeld worden met vermelding van de bron.

Alle rechten voorbehouden.

©2022 │ GO WITH THE FLOW ❤️  

Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin